TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Adventure doplňky na XTZ

Moderátor: Malý Venoušek

Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Plameňák: Větší displej - teoreticky to problém není - prakticky to znamená někde takový displej sehnat. Ten displej co máme je OLED 2.42" po pravdě ani nevím, jestli větší OLED je a jestli je to vůbec ekonomické. I takto ten displej stojí 560 korun. Ale je fakt vidět z jakéhokoli úhlu, na slunci i v noci. Kdyby tam displej jiné technologie zobrazování, bude to jenom horší.
Počkej až to uvidíš naživo. Ten displej je velký dost a pokud by bylo potřeba více informací, dají se displeje dva, nebo dám ty dvě AST vedle sebe.

Krabička není problém, dělají nám to po kuse.

Teď se tvoří ukazatel otáčkoměru, co poptával tady na fóru Jura.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Plameňák
Zlepšuju se
Příspěvky: 236
Registrován: sob črc 14, 2012 7:06 pm

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od Plameňák »

tyfoza píše:Plameňák: Větší displej - teoreticky to problém není - prakticky to znamená někde takový displej sehnat. Ten displej co máme je OLED 2.42" po pravdě ani nevím, jestli větší OLED je a jestli je to vůbec ekonomické. I takto ten displej stojí 560 korun. Ale je fakt vidět z jakéhokoli úhlu, na slunci i v noci. Kdyby tam displej jiné technologie zobrazování, bude to jenom horší.
Počkej až to uvidíš naživo. Ten displej je velký dost a pokud by bylo potřeba více informací, dají se displeje dva, nebo dám ty dvě AST vedle sebe.

Krabička není problém, dělají nám to po kuse.

Teď se tvoří ukazatel otáčkoměru, co poptával tady na fóru Jura.
To máš pravdu, lepší ho bude napřed vidět a pak vymejšlet další modifikace, nejspíš zbytečně plaším, ale 55x28 mm mi přijde malej, spíš je to jen pocit a pobláznění velkejma telefonama. Móóc se Těším až ho uvidím na vlastní oči.
Mockrát dík za informace a trpělivost se mnou.
Yamaha Super Tenere 750 r.v.1991, r.v.1996
Je jedno na čem jezdíš, hlavní je, že to má dvě kola a řídítka
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Teď jsem přidal pár příspěvků do diskuse na cenduro.cz
viz. http://www.cenduro.cz/forum/viewthread. ... post_40933

Omlouvám se, že směřuji pozornost na jiný server, ale přijde mně kravina to psát v kopii ještě sem na fórum.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Uživatelský avatar
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2020
Dobrovolný přispěvatel 2020
Příspěvky: 2392
Registrován: sob lis 15, 2008 6:18 pm
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od shantis »

Tyfe, parada :yes smekam virtualni klobouk.

a rovnou mam teoretickej dotaz, ale uplne opacnej nez vsichni na cenduru:
neplanujete nejakou 'demo' verzi, kde bude jenom a pouze tripmaster (tedy cista nahrada rallyovyho ICO, bez dalsich funkci), a byl by - rekneme - o nejakou stovku levnejsi? :blush

tripmaster shanim, ale ty dalsi funkce jsou pro me v AST zbytecny (bud uz je mam nebo je nepotrebuju) :mrk

diky a preju hodne spokojenejch zakazniku :hand
Uživatelský avatar
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2020
Dobrovolný přispěvatel 2020
Příspěvky: 2392
Registrován: sob lis 15, 2008 6:18 pm
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od shantis »

a propos - jestli jste to jeste neudelali, hod nejaky info v anglictine i na http://advrider.com/forums/
tam byste mohli najit dalsi potencialni zajemce o vas produkt :yes
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

ahoj. Ad odkazy v anglictine a jinak budou. Dodam navod cesky, anglicky, spanelsky a nemecky. K tomu cely popis.

Zatim testuju. Mam v pondeli a dneska 213km. Je to sranda.

Ad jenom tripmaster - no ja to jako tripmaster mam primarne.
Cena je stejna. 60-70hodin stravene praci na vyvoje cena neresi. Delal jsem to pro sebe!
Funkce to ma porad stejne, je to jenom software.

Cenu ovlivni dalkove ovladani a krabicka. Ja to pak nejak vymyslim.

Ted se ceka jeste na jiny displej, vetsi a pry bude lip videt.

Kdyz sviti slunko primo na ten diplej, tak je to slabe. Cekal jsem to lepsi. Kdyz jedu ve stupackach ok. stinim si telem, super.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Plameňák
Zlepšuju se
Příspěvky: 236
Registrován: sob črc 14, 2012 7:06 pm

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od Plameňák »

tyfoza píše:ahoj. Ad odkazy v anglictine a jinak budou. Dodam navod cesky, anglicky, spanelsky a nemecky. K tomu cely popis.

Zatim testuju. Mam v pondeli a dneska 213km. Je to sranda.

Ad jenom tripmaster - no ja to jako tripmaster mam primarne.
Cena je stejna. 60-70hodin stravene praci na vyvoje cena neresi. Delal jsem to pro sebe!
Funkce to ma porad stejne, je to jenom software.

Cenu ovlivni dalkove ovladani a krabicka. Ja to pak nejak vymyslim.

Ted se ceka jeste na jiny displej, vetsi a pry bude lip videt.

Kdyz sviti slunko primo na ten diplej, tak je to slabe. Cekal jsem to lepsi. Kdyz jedu ve stupackach ok. stinim si telem, super.


No jo takovejhle vývoj sežere hlavně hodně času a spoustu předělávání. Já to znám dobře, nic se nepovede hned napoprvé, ale jdeš správným směrem. Já překopávám motorku a pořád nefunguje, tak jak bych si přál.
Tak to pěkně vymazli a úspěch se dostavý, vem si ty pozitivní ohlasy, žádnej negativní. :clap

Dal sem odkaz na ten tvůj Trip na stránky kam chodím, snad se Ti ozvou noví zájemci.
Yamaha Super Tenere 750 r.v.1991, r.v.1996
Je jedno na čem jezdíš, hlavní je, že to má dvě kola a řídítka
Uživatelský avatar
shantis
Dobrovolný přispěvatel 2020
Dobrovolný přispěvatel 2020
Příspěvky: 2392
Registrován: sob lis 15, 2008 6:18 pm
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od shantis »

tyfoza píše:...
Ad jenom tripmaster - no ja to jako tripmaster mam primarne.
Cena je stejna. 60-70hodin stravene praci na vyvoje cena neresi. Delal jsem to pro sebe!
Funkce to ma porad stejne, je to jenom software.
...
OK, diky za odpoved.
kazdopadne tvoje vlakno budu prubezne sledovat, tohle me zajima. a na RBM 2013 to okouknu live :)
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Dal jsem to na cenduro, dávám to i sem.
Podrobně o AST, jak se to ovládá, co to umí.
Až se stydím, když vidím, že to video má 20minut a když se slyším.
Tož si to užijte aspoň tak, jako já.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
bonnyes
Dobrovolný přispěvatel 2020
Dobrovolný přispěvatel 2020
Příspěvky: 918
Registrován: stř říj 26, 2011 2:06 pm
Bydliště: Blšany u Loun
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od bonnyes »

Tyfe, tak jsem věnoval 20 minut času a dobrý. Spíš skvělé.
Nikdy jsem tedy nejel nic na RB, ale to se může změnit. Každopádně díky tomu, že to má povícero funkcí je vyřešen můj problém s multifunkčníma udělátkama. Zatím jsem se ještě nedostal k tomu, abych udělal rally masku, ale jeden z důvodů byl že co s budíkama, který mě tak trochu vadí. Sledoval jsem i vedlejší forum a zmiňuješ se o další alternativě s diodami a otáčkoměrem. Dej vědět zda je tato myšlenka živá. Jasný je, že to bude vyžadovat zřejmě větší displej, ale to už snad taky řešíš. Moje představa je mít před sebou RB,GPS a jednu Tvojí krabičku, která bude zapasovaná do Al rámu v které budu mít vše (dosavadní funkce+otáčkoměr, dále dioda na blinkr, světla a nechat jednu volnou na možnost připojení tlakového čidla oleje). Stávající palubku bych vyhodil. Přístup z hora do tripmasteru je podstatný. Řešili jste i osazení na nějaký kryt- určitě bych ocenil. Až proběhne zkušební provoz a budeš přijímat objednávky, tak budu další v řadě. Namísto teploty oleje bych musel spíše upřednostnit teplotu vody.

Asi už toho plácání po ramenou máš dost, ale skutečně smekám, co se dá v domácích podmínkách vykutit. Ještě jeden dotaz. Jak moc dalece chceš šířit tvůj produkt?
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Tak otáčkoměr bude už v té verzi, která půjde mezi lidi. Ještě řeším s lidma, co to chtějí na silniční motorku nastavení ideálních otáček/maxima krouťáku pro signalizaci ideálního řazení. Displej v té verzi pro lidi bude větší asi o 10mm na každou stranu, rozlišení stejné.
Detaily jako LEDky aj. dořešíme.
Teploty budou nezávislé - prostě dvě čidla a nastav si u nich rozsah, kdy nic nehlásí. Jako je to s rozsahem palubního napětí.

Šíření - jakékoli a kamkoli. Je to komunitní produkt od nadšenců pro nadšence.

Teď se testuje, informace aktuální jsou na cenduru, i se to tam hodně řeší.

A dík za podporu, té není nikdy dost.
bonnyes píše:Tyfe, tak jsem věnoval 20 minut času a dobrý. Spíš skvělé.
Nikdy jsem tedy nejel nic na RB, ale to se může změnit. Každopádně díky tomu, že to má povícero funkcí je vyřešen můj problém s multifunkčníma udělátkama. Zatím jsem se ještě nedostal k tomu, abych udělal rally masku, ale jeden z důvodů byl že co s budíkama, který mě tak trochu vadí. Sledoval jsem i vedlejší forum a zmiňuješ se o další alternativě s diodami a otáčkoměrem. Dej vědět zda je tato myšlenka živá. Jasný je, že to bude vyžadovat zřejmě větší displej, ale to už snad taky řešíš. Moje představa je mít před sebou RB,GPS a jednu Tvojí krabičku, která bude zapasovaná do Al rámu v které budu mít vše (dosavadní funkce+otáčkoměr, dále dioda na blinkr, světla a nechat jednu volnou na možnost připojení tlakového čidla oleje). Stávající palubku bych vyhodil. Přístup z hora do tripmasteru je podstatný. Řešili jste i osazení na nějaký kryt- určitě bych ocenil. Až proběhne zkušební provoz a budeš přijímat objednávky, tak budu další v řadě. Namísto teploty oleje bych musel spíše upřednostnit teplotu vody.

Asi už toho plácání po ramenou máš dost, ale skutečně smekám, co se dá v domácích podmínkách vykutit. Ještě jeden dotaz. Jak moc dalece chceš šířit tvůj produkt?
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Nějaké drobné změny v ovládání. Projekt je živý a pracuje se na něm.
Tomu AST jsem udělal vlastní blog, abych to neplantal se svým osobním blogem.
Takže: http://tripmasterAST.blogspot.cz/
Zajímavý přínos do diskuse k ovládání viz. http://www.cenduro.cz/forum/viewthread. ... post_41211

Těším se na RBM jako štěně na novou boudu.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Uživatelský avatar
tyfoza
Už něco vím
Příspěvky: 78
Registrován: čtv říj 18, 2012 11:43 pm
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od tyfoza »

Přátelé, není vše jen růžové. Na RBM bylo otestováno. A dopadlo to totálním selháním kvůli vniknutí vody - promáčkl jsem displej dovnitř.
:think ve zkratce - membránová klávesnice po totálním promoknutí přepíná sama; utopené dálkové ovládání to taky moc nezvládlo a jak jsem promáčkl displej bylo vymalováno.
Hned jak to elektronik spraví, bude nahoře plexi a musím zjistit, zda membránovka existuje nečínská, poctivá vodotěsná nebo jestli tam budou muset být pořádná tlačítka.
Tady je to sepsáno: http://tripmasterast.blogspot.cz/2013/0 ... allye.html

Pro Shantise - zjistil jsem, že tam chyběl napájený odpor, který drží MODE tlačítko zcela neaktivní, dokud ho nestikneš, takže ta cestička k procesoru byla jako anténa, proto ty problémy. Ono to používá vnitřní odpor, co je přímo v procesoru, ale to někdy nestačí. Pak přišla vlhkost, bylo to horší.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
tyfoza.blogspot.com
Uživatelský avatar
Edíí
Zlepšuju se
Příspěvky: 360
Registrován: pát zář 09, 2011 11:23 pm
Bydliště: Praha 5, Hlubočepy
Kontaktovat uživatele:

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od Edíí »

Všechno mívá dětské nemoci! Ale až se mouchy vychytají...! :yes :clap
Kdo chce, najde způsob. Kdo nechce, najde důvod.
Plameňák
Zlepšuju se
Příspěvky: 236
Registrován: sob črc 14, 2012 7:06 pm

Re: TRIPMASTER AST 1.0, vlastně je to palubní počítač

Příspěvek od Plameňák »

Tyfe, to je prostě vývoj, málokdy se něco povede napoprvý, já už teď mám třetí kotouče na předku. U toho prvního mi udělal moc velký vlny a ten se nakopával, druhej zase moc odlehčil, takže se přehřejval a nebrzdil, tak sem to teď předělal na dva brzdový, teď tam mám kompletní předek KTM Adv. a včera mi přivezli novou baterku a když sem jí chtěl navećer namontovat, abych se mohl projet a ozkoušet nový brzdy, tak sem zjistil že mi přivezli špatnou. Mîsto YB14L-A2 mi přvezli YB14-A2 a ta má obráceně kontakty. Abys neměl špatnou náladu, že se nedaří jenom tobě a do toho mi přivezli zadní gumu z roku 07. :sad :sad
Yamaha Super Tenere 750 r.v.1991, r.v.1996
Je jedno na čem jezdíš, hlavní je, že to má dvě kola a řídítka
Odpovědět